0 Objekt
Beställningar innan kl 14 skickas samma dag.

Allergi ögondroppar

Allergi ögondroppar

Ögondroppar som lindrar vid allergi

Det är kanske självklart för många, men tåls ändå att upprepas: Ögondroppar lindrar bara besvär som klåda och irritation i ögonen. Allergiska symptom som hosta, snuva, trötthet och annat hjälps inte av ögondroppar. Det är också sällsynt att allergiska besvär är isolerade till ögonen. Därför används ögondroppar i princip alltid i kombination med till exempel antihistamintabletter och/eller nässpray. Det finns även ögondroppar för barn – det ska i så fall stå tydligt specificerat på förpackningen. Fråga apotekspersonal om du har några frågor och eller funderingar.

Olika ögondroppar för allergi

Precis som i allergitabletter finns det i ögondroppar ofta antihistamin, för att förhindra klåda i ögonen. Det finns flera olika märken och varianter av ögondroppar och olika styrka. Är du osäker på vad som passar bäst kan du rådgöra med apotekspersonal eller på din vårdcentral. Det går nästan alltid att lindra besvär som kliande, rodnad och klåda med rätt behandling. Ögondroppar har också fördelen att de lindrar snabbt.

Alternativ till ögondroppar

Ögondroppar är det bästa alternativet för att lindra allergiska besvär i ögonen. Men det finns också alternativ och förändringar du kan göra i diet och livsstil för att förebygga problemen.

Livsmedel som innehåller nyttiga fetter, till exempel nötter, avokado och vegetabiliska oljor, hjälper till med återfuktning av dina ögon från insidan. Om du använder smink, kan det vara bra att välja smink som inte är skadliga mot känsliga ögon. Naturliga alternativ utan tungmetaller kan göra stor skillnad på ögonirritation. Detsamma gäller med produkter som tar bort smink – undvik kemiska produkter och satsa istället enkla alternativ som vanligt hushållspapper doppat i lite olivolja. Notera att dessa tips inte stoppar allergiska besvär, utan hjälper dig bara att hålla dina ögon i topptrim.

getTested

Ställ gärna frågor om allergier, intoleranser, korsallergier, magbesvär såsom IBS eller annat du undrar över. Du kan kontakta oss här, eller genom att skriva en kommentar nedan. Du kan se alla våra hälsotest på vår webbsida gettested.se eller klicka här.

    0 kommentarer

    Skicka en kommentar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Just nu allergitest till kampanjpris -30% off!

    X