Hund allergi

Hund allergi

Hundallergi är en annan typ av allergi

Hundallergi är ingen separat typ av allergi. Är du allergisk mot hundar är du med största sannolikhet även allergisk mot katter och andra pälsdjur.

Hund allergi symptom

Symptom för hundallergi är lika de som pollenallergiker upplever. Några exempel på symptom vid hundallergi är:

 • Täppt näsa
 • Nysningar och/eller rinnande näsa
 • Röda och kliande ögon

Hund allergi test

Allergitest mot hund allergi går att göra hemma eller på en vårdcentral. De vanligaste metoderna är pricktest och blodprovstest.

Hund allergi barn

Den senaste forskningen visar tendenser om att barn som växer upp med pälsdjur och hundar, löper mindre risk att utveckla hundallergi. Dock ska man komma ihåg att om allergi ändå utvecklas är ett djurfritt hem den enda lösningen. I den mån det är möjligt bör ditt barn undvika kontakt med djur och djurägare för att undvika allergiska besvär.

Hund allergi medicin

Medicin mot hundallergi kan lindra mindre symptom, men de är gjorda för att vara en kortsiktig lösning i de fall då kontakt med hundar och andra pälsdjur inte går att undvika. Det är ingen långsiktig lösning att regelbundet ta allergimedicin.

Ett städat hem kan minska de allergiska reaktionerna. Det är dock i princip omöjligt att få bort alla små partiklar som hundar och andra pälsdjur utsöndrar. Det finns dammsugare med speciella filter som gör ett bättre jobb än vanliga dammsugare, men att helt få bort allergiframkallande ämnen från hundar går inte.

Hund allergi behandling

Att undvika hundar är bästa sättet att förhindra besvär från hundallergi. Vissa hundar utsöndrar fler allergiframkallande ämnen än andra, men det baseras i största mån på individen och inte på rasen. Det finns tyvärr alltså ingen hundras som är ett garanterat säkert kort för hundallergiker.

Allergiexperten

Ställ gärna frågor om allergier, intoleranser, korsallergier, magbesvär såsom IBS eller annat du undrar över.

  0 kommentarer

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  1 × fem =