0 Objekt
Beställningar innan kl 14 skickas samma dag.

Katt allergi

Katt allergi

Katt allergi – en vanlig förekommande allergi i Sverige

Katt allergi är vanligt i Sverige. Det uppskattas att ungefär var tionde person har någon form av allergi mot katter. Det är också ungefär 50 % högre risk att utveckla allergi mot katter än mot hundar.

allergitest katt

Letar du efter ett kattallergitest? Då har du kommit rätt!. Vårt test för att se om du har kattallergi är populärt.

Läs mer och beställ ditt test här

Katt allergi symptom

Symtom för kattallergi kan vara:

 • Rinnande näsa och nästäppa
 • Nysningar
 • Nässelutslag
 • Hosta
 • Svullna och irriterade ögon
 • Kattallergi trötthet
 • Kattallergi utslag

Katt allergi test

Pricktest eller blodprov kan visa om du har allergiantikroppar. Allergiantikroppar är ett tecken på att du är allergisk. Vi rekommenderar emellertid att man gör vårt kompletta allergitest, så fångar man även upp eventuella korsallergier.

Katt allergi barn / bebis

Katt allergi, likt många andra allergier, utvecklas under barndomen. Är man extra känslig kan även kontakt med djurägare skapa allergiska reaktioner. Det kan skapa problem i skolan. Det finns hjälp att få som kan lindra besvären, men så gott det går bör barnet undvika kontakt med katter och kattägare.

Katt allergi medicin

Allergimedicin som används för pälsallergiker och pollenallergiker kan i de flesta fall användas för kattallergiker också. Receptfria läkemedel räcker gott och väl för de flesta under kortare perioder för att lindra besvär, men det ska inte ses som en långsiktig lösning.

Katt allergi behandling

Vissa kattraser är bättre än andra när det kommer till mängden allergener, men ingen ras är helt fri från ämnena. Senaste forskningen visar att vilka katter som ”passar bättre” än andra för alleriker, mest beror på individen och inte på rasen. Därför bör en katt allergiker leva i ett djurfritt hem.

Det finns dock så kallade testhem där allergiker kan möta katter och testa för att se om en katt orsakar mer allergiska reaktioner än andra.

getTested

Ställ gärna frågor om allergier, intoleranser, korsallergier, magbesvär såsom IBS eller annat du undrar över. Du kan kontakta oss här, eller genom att skriva en kommentar nedan. Du kan se alla våra hälsotest på vår webbsida gettested.se eller klicka här.

  0 kommentarer

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Just nu allergitest till kampanjpris -30% off!

  X