0 Objekt
Beställningar innan kl 14 skickas samma dag.

Kontakta oss

Låt oss hjälpa dig på bästa möjliga sätt.

Innan du skickar oss din fråga, så rekommenderar vi alla att läsa våra ”vanliga frågor och svar”, där vi listar de mest förekommande frågorna från våra kunder, före och efter en genomförd beställning.

Hittar du inte svaret där, så tar vi tacksamt emot din fråga i vårt frågeformulär eller så kan du skicka e-post till hello@allergitest.se.

Om du undrar när ditt test-resultat kommer, och redan har väntat i 15 arbetsdagar, så hör självklart av dig. Vi är dock beroende av att labb-personalen ska kunna ge oss besked kring test-resultatet, och i vissa fall tar återkoppling på sådant ärende 1-2 dagar.

Skicka oss en fråga*

Supporten och rådgivning öppen:

Måndag – Fredag: 9:00 – 15:00

Vanliga frågor och svar

Vi får mycket frågor, vilket är superbra! Nedan har vi sammanställt svaren på de mest förekommande frågorna. Hittar du inte ditt svar här, hör av dig, så hjälper vi till.

Vi har delat in frågor och svar i följande kategorier:

Före köp av test

Får jag rabatt om jag beställer fler test?

Det brukar finnas sådana erbjudanden. Det är vanligt att man testar flera inom t.ex. familjen samtidigt.

Kan jag lita på testresultaten?

Vårt labb har Europas största sjukhus som kunder. Vi har fått till ett avtal med labbet som gör att vi kan erbjuda samma tjänster för privatpersoner, något vi är mycket stolta över.

Vi arbetar med ett tyskt ackrediterat och certifierat laboratorium med lång erfarenhet  och som är betrodda och använda av läkare över hela Europa. Vårt samarbetslabb är certifierat i enlighet med EN ISO 13485 och ISO 9001.

Hur gör man testet och vad behöver man tänka på?

Hur gör man testet?

Efter en beställning skickar vi hem ett test-kit med instruktioner. Där följer även med ett frankerat kuvert som postas till labbet, företrädesvis måndag eller tisdag.

Hur mycket blod behövs?

Vårt allergitest kräver endast 0,3 ml (300 microliter). Du fyller röret med några bloddroppar tills du kommer upp till markeringen.

Behöver jag anpassa min kost inför testet?

Man ska äta och vara precis som vanligt innan man gör testet.

Påverkas mitt resultat av mediciner?

Nej resultatet påverkas inte av olika mediciner.

Vad finns i mitt resultat?

Resultatet visar namn, datum testet gjordes, en kort introduktion så att du förstår resultatet samt exakt värde på det ämne som testats. Därutöver ges en skala mellan 0-6 vilket betyder ”hur allergisk man är”. 0 visar t.ex. ingen allergi medans 6 visar hög allergi.

Om att skicka in provet till oss

Kan man kyla provet?

Det kan man med fördel göra efter att man tagit testet. Testet klarar upp till 5 dagars transport innan det analyseras, så det är viktigt att skicka t.ex. en måndag eller tisdag för att provet ska hinna komma fram innan helgen.

Varför rekommenderar ni att man ska skicka in provet på en måndag?

Eftersom blodprovet klarar sig upp till 5 dagar innan det blir ”obrukbart”, så vill vi försäkra oss om att labbet hinner köra testet innan det blir obsolet. Om testet t.ex. kommer fram en fredag, så kyls det direkt från labbet.

Labbet ser direkt om blodprovet håller dålig kvalitet. Då kommer patienten behöva skicka in igen.

Frågor om testmetod

Vilka ämnen testas?

Vårt test är utformat för att fånga upp de allra vanligaste allergierna, inklusive alla korsallergier. Vi har egentligen möjlighet att testa vad som helst, och vi kan erbjuda specifika test. Vi har dock valt att fokusera på detta mer omfattande test, framförallt för att förenkla för kunderna, men har förståelse om man vill testa unika allergener. 

Vad är det som testas?

Här kan du hitta en lista på alla ämnen som testas.

Vad är skillnaden på IgE- och IgG4-antikroppar?

Genom blodprov kan förekomsten av specifika IgE-antikroppar i serum eller plasma bestämmas. De flesta metoder bygger på att ett allergen bundet till en fast fas inkuberas tillsammans med serumet/plasman. Eventuella IgE-antikroppar binder till allergenet och resten sköljs bort. Märkta anti-IgE-antikroppar tillsätts och binder till de allergenbundna IgE-antikropparna. Överskottet sköljs bort. Halten anti-IgE-antikroppar speglar halten specifika IgE-antikroppar. Halten IgE-antikroppar kan därefter bestämmas genom att jämföra halten anti-IgE-antikroppar med en standardkurva med kända IgE-antikroppskoncentrationer (1). Immuno-CAP är en vanlig metod som påvisar förekomsten av specifika IgE-antikroppar mot ett visst allergen, där klass II eller högre tolkas som positivt (2). I primärvården kan ett screeningtest, t.ex. Phadiatop, med fördel användas. Vid screeningtestet används en panel med vanliga inhalationsallergener i stället för ett enskilt allergen. Testet blir positivt om specifika IgE-antikroppar finns mot ett eller flera av allergenen i panelen, men säger inget om vilket eller vilka allergen IgE-antikropparna är specifika för (1, 2).

Vart görs testerna?

Vi arbetar med ett tyskt ackrediterat och certifierat laboratorium med lång erfarenhet  och som är betrodda och använda av läkare över hela Europa. Vårt samarbetslabb är certifierat i enlighet med EN ISO 13485 och ISO 9001.

Frågor om testresultatet

När kommer mitt resultat?

Resultatet kommer inom 15 arbetsdagar. Du kommer att få ett email när resultatet finns tillgängligt.

Vad är skillnaden mellan intolerans och allergi?

Ibland används begreppen allergi och intolerans som synonymer. Att vara allergisk och intolerant är dock två olika saker. Symptom och behandling kan i många fall vara likartade, men det är viktigt att skilja på termerna. Läs mer om skillnaden härRådfråga alltid din läkare om du är osäker.

Övriga frågor

Vad är korsallergi?

Korsallergi innebär att du på grund av allergi mot ett visst ämne, även får reaktioner från andra likartade ämnen. Människor som har pollenallergi reagerar till exempel också mot stenfrukter, nötter och äpplen – och får dessutom förvärrade symptom av dessa ämnen under pollensäsongen. Med andra kan det betyda att du inte har några problem att äta stenfrukter under vintern, men måste sluta äta det under pollensäsongen. Andra typer av korsallergi kan vara mot olika födoämnen. Läs mer om det här.

Kan ni testa för ett specifikt ämne?

Ja det kan vi göra, hör i så fall av dig! Det mest kostnadseffektiva är dock att göra vårt ”rekommenderade” allergitest eftersom det är mest omfattande testet, samtidigt som  det är lika korrekt som att testa ett separat ämne.

Samarbetar ni även med sjukhus och andra vårdgivare?

Ja det gör vi, och vi adderar kontinuerligt fler samarbetspartners och kliniker över Europa. Intresserad? Hör av dig.

Samarbete, partners, influencers, affiliate

Vill du samarbeta med oss :)?

Vi samarbetar gärna med seriösa företag och personer som kan driva hälsorelaterade frågor framåt i vårt samhälle. Ta förutsättningslöst kontakt med oss på samarbete@allergitest.se.

Skicka oss en fråga*

*Genom att skicka en fråga till oss accepterar du våra allmänna villkor och sekretesspolicy.

Om företaget

Get Tested International AB (559296-6773) är ett svenskt företag med bas i Stockholm. Företaget vill bli Europas ledande leverantör av hemmatest. Vi vill ge vanliga människor samma möjligheter som idag endast är få förunnade genom att erbjuda avancerade hälsotest men till humana priser.

Just nu allergitest till kampanjpris -30% off!

X