0 Objekt
Beställningar innan kl 14 skickas samma dag.

Kvalster allergi

Kvalster allergi

Kvalster trivs i sängar och madrasser vilket oftast beror på hög fuktighet

Kvalster är ett djur som trivs bra i sängkläder och madrasser. Det beror på att de lever på hudrester som utsöndras av människor. Det finns flera typer av kvalster, de vanligaste som orsakar besvär för allergiker är:

 • Förrådskvalster
 • Rovkvalster
 • Dammkvalster

Om du har kvalster i hemmet betyder det inte att det är dåligt städat eller liknande, utan snarare på hög fuktighet och eventuellt dålig ventilation. En varm och fuktig miljö är där kvalster trivs bäst.

allergitest kvalster

Letar du efter ett kvalsterallergitest? Då har du kommit rätt. Vårt test för kvalster finns här och är mycket populärt.

Läs mer och beställ ditt test här

Kvalster allergi symptom / utslag

Kvalsterallergi kan uttryckas på flera sätt:

 • Snuva och rinnande näsa
 • Irriterande och röda ögon
 • Nästäppa och nysningar
 • Försvårad eksem
 • Kvalsterallergi utslag

Symptom vid kvalster allergi är med andra ord relativt lika de symptom som uppstår vid astma. Ett allergitest hemifrån eller hos läkare kan hjälpa dig se om din kropp skapar allergiantikroppar mot kvalster, eller om dina besvär beror på något annat.

Kvalster allergi test

Det finns flera sätt att testa om du är allergisk mot kvalster och/eller damm. Ett vanligt pricktest visar om din kropp skapar allergiantikroppar mot kvalster. Andra vanliga tester hos läkare är blodprovstest. En dammanalys kan göras i ditt hem om du vill ha svart på vitt om det finns kvalster eller inte.

Kvalster allergi barn bebis

Barn med kvalsterallergi kan få lindring av symptomen med hjälp av medicin. Kvalster allergi orsakar normalt inte eksem, men eksemen kan förvärras på grund av kvalster allergin. Tänk på att välja mediciner som är godkända att använda för barn.

Kvalster allergi medicin

Besvär i ögon och näsa – som är de vanligaste symtomen vid kvalsterallergi – kan du lindra med receptfria läkemedel från apoteket. Det räcker oftast med receptfri medicin mot kvalster allergi, men känner du att besvären inte försvinner bör du kontakta läkare. Det finns andra åtgärder som exempelvis allergen immunterapi om så är fallet.

Kvalster allergi behandling

Förutom receptfri och receptbelagd medicin finns det åtgärder att göra i hemmet. Här är faktorer som kan påverka kvalsterallergins intensitet och vad du kan göra för att åtgärda det:

 • Undvik att använda heltäckningsmattor och vanliga mattor (framför allt mattor som är svåra att få helt rena)
 • Vädra sovrum och sängkläder dagligen – kvalster trivs som sagt bäst i värme och fukt
 • Kontrollera att det inte finns några mögelskador i bostaden och att ventilationen fungerar som den ska
 • Rökning påverkar luftvägarnas känslighet. Tänk på att detta även gäller vid passiv rökning och påverkar därför också barn
 • Införskaffa sängkläder som är speciellt utformade för att stöta ifrån sig kvalster

 

getTested

Ställ gärna frågor om allergier, intoleranser, korsallergier, magbesvär såsom IBS eller annat du undrar över. Du kan kontakta oss här, eller genom att skriva en kommentar nedan. Du kan se alla våra hälsotest på vår webbsida gettested.se eller klicka här.

  0 kommentarer

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Just nu allergitest till kampanjpris -30% off!

  X