0 Objekt
Beställningar innan kl 14 skickas samma dag.

Pälsdjursallergi

Pälsdjursallergi

Pälsallergi eller päldjursallergi är egentligen inte allergi mot päls. Det är snarare allergi mot djurs proteiner, vilket kan lagras i pälsen. Pälsallergiker kan alltså uppleva besvär även när de kommer i kontakt med urin, saliv och hudflagor från pälsdjur.

Allergitest Pälsdjur

Letar du efter ett pälsdjursallergitest? Då har du kommit rätt. Vårt test för pälsdjur kan du beställa här.

Läs mer och beställ ditt test här

Pälsallergi symptom och utslag

Symptomen för pälsallergi är i stora drag desamma som pollenallergi. Det kan vara:

 • Täppt näsa
 • Hösnuva
 • Nysningar
 • Huvudvärk
 • Kliande och irriterande ögon

Pälsdjursallergi test

Precis som vid många andra typer av allergier så är pricktest och blodprovstest de vanligaste metoderna för att undersöka om du eller ditt barn har päls allergi.

Pälsdjursallergi barn / bebis

Pälsallergi är en allergi som är vanlig hos barn, men som också kan växas ifrån. Pälsallergi hos barn behandlas främst genom att ha ett hem fritt från pälsdjur. Är allergin kraftig bör du även förhindra att barnet kommer i kontakt med djurägare, i den mån det är möjligt.

Kontakta läkare om barnet upplever allergisymptom och du misstänker att det beror på kontakt med pälsdjur.

Pälsallergi medicin / vaccin

Receptfria antihistamintabletter brukar vara tillräckligt för att stoppa lindriga besvär som orsakas av pälsallergi. Nässpray och ögondroppar som komplement kan också hjälpa om besvären är extra starka i de områdena.

Pälsallergi behandling

Pollenallergi och pälsallergi har relativt likartade symptom och kan i många fall behandlas på liknande sätt. Antihistamintabletter, ögondroppar och nässpray kan användas för att lindra besvären. Det bästa är så klart att undvika djur som framkallar de allergiska reaktionerna.

getTested

Ställ gärna frågor om allergier, intoleranser, korsallergier, magbesvär såsom IBS eller annat du undrar över. Du kan kontakta oss här, eller genom att skriva en kommentar nedan. Du kan se alla våra hälsotest på vår webbsida gettested.se eller klicka här.

  0 kommentarer

  Skicka en kommentar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Just nu allergitest till kampanjpris -30% off!

  X