0 Objekt
Beställningar innan kl 14 skickas samma dag.

Höstallergi

Höstallergi

Det finns något som kallas ”höstallergi”

Höstallergi eller höstsnuva brukar användas som ett samlingsnamn på olika typer av allergiska reaktioner som kan uppstå under hösten. Symtomen kan vara samma som vid pollenallergi och är i många fall just det. Pollen kan nämligen finnas i luften långt in på höstmånaderna.

Allergi på hösten

Är du pollenallergiker och känner samma besvär på hösten, trots att du tycker att det borde ha lagt sig, är förklaringen antagligen fortfarande pollen. Det kan också vara mögelallergi som väcks till liv. På hösten är halten av mögelsporer högre än under någon annan årstid. Symptomen är i stort sett samma som vid pollenallergi, vilket kan göra det svårt att urskilja vad det är som orsakar besvären. Känner du att du har en slags året-runt-snuva kan det bero på att du både är allergisk mot pollen och mögel, och därför har svårt att hitta en symptomfri period under året.

allergitest

Letar du efter ett höstallergitest? Då har du kommit rätt. Vårt stora allergitest testar för mögel, pollen och totalt 40 olika ämnen och du hittar du här.

Läs mer och beställ ditt test här

Pollenallergi höst

Det går att göra ett allergitest även om du inte riktigt vet varifrån symptomen kommer. Mögelsporer finns utomhus, men mögel kan även vara ett problem inomhus, framför allt i badrum, källare och på vinden.

Höstallergi medicin och behandling

Om det är mögelallergi som orsakar dina symptom kan receptfri allergimedicin hjälpa. Andra åtgärder du kan göra är att installera luftrenare till ditt hem, för att försäkra att mögelsporer inte kommer in i huset utifrån. En mögelsanering i hemmet kan också behövas. Är det pollen som orsakar besvären kan du läsa vår artikel om pollenallergi behandling.

getTested

Ställ gärna frågor om allergier, intoleranser, korsallergier, magbesvär såsom IBS eller annat du undrar över. Du kan kontakta oss här, eller genom att skriva en kommentar nedan. Du kan se alla våra hälsotest på vår webbsida gettested.se eller klicka här.

    0 kommentarer

    Skicka en kommentar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Just nu allergitest till kampanjpris -30% off!

    X